По време на срещата на министрите на отбраната от НАТО, израелският министър Йоаф Галант е

...
По време на срещата на министрите на отбраната от НАТО, израелският министър Йоаф Галант е
Коментари Харесай

Израелският военен министър ужаси колегите си от НАТО с кадри от действията на Хамас

По време на срещата на министрите на отбраната от НАТО, израелският министър Йоаф Галант е показал протичащото се в Израел и е показал видео на обстановката след отблъсването на ислямистите от Хамас. Българският министър на отбраната Тодор Тагарев заяви, че фрагментите са били ужасяващи. 

„ Това е един отблъскващ терористичен акт, който няма по какъв начин да не настрои интернационалната общественост против Хамас. Излезе много информация по медиите - избити деца, отрязани глави “, сподели Тагарев.

България се причисли към общо изказване на страните от Източния фланг на Алианса, осъждащо терористичните дейности на Хамас. Съюзниците показаха своята съпричастност с многочислените жертви и поддържаха правото на страната Израел за самоотбрана в границите на разрешеното от интернационалното право.

В работната сесия, отдадена на усилването на възпиращия и защитителен капацитет на Алианса, главният фокус беше подложен върху осъществяването на пакета от ограничения, признат на Срещата на върха във Вилнюс. В изявлението си министърът на защитата Тодор Тагарев подчертава върху напъните за реализиране на цялостна осъществимост на отбранителните проекти на Алианса. Засегна и въпроса за сигурността в Черно море и нуждата от съюзнически дейности на черноморските държави-членки на НАТО за обезвреждане на заплахите от морски мини. Информира за дейностите на трите съюзнически страни в района на Черно море за основаване на противоминна група, която да обезпечи сигурност на корабоплаването.

Последната сесия от срещата на министрите на защитата на страните-членки на НАТО с присъединяване на представител на европейските институции, беше отдадена на задачите и интервенциите на НАТО в Косово и Ирак, както и на съдействието с Европейски Съюз в оперция „ Алтея “ в Босна и Херцеговина. Министрите показаха угриженост във връзка с влошената среда за сигурност в Западните Балкани, в резултат на последните събития в северната част на Косово. Ангажиментът на НАТО и Европейски Съюз в Западните Балкани е основен фактор за попречване на дестабилизация и утежняване на средата за сигурност, както и главен дирек в поддръжка на политическия прогрес и икономическото развиване на района, акцентира министър Тагарев. Република България интензивно способства за напъните на НАТО и Европейски Съюз в района посредством дългогодишно доста присъединяване в задачите в Косово и Босна и Херцеговина. Страната ни регистрира смисъла и на задачата на НАТО в Ирак и постигнатото досега равнище на подкрепяне на институциите за сигурност.

В рамките на срещата на министрите на защитата в Брюксел се организира десетата юбилейна неофициална среща на министрите на защитата на страните, участващи в самодейността „ Концепция за рамкова страна “, ръководена от Германия.

Министър Тодор Тагарев взе участие и в гала по сключване на Писмо за желание по търсенето на многонационални решения за обезпечаване на огромни въздушни зони за осъществяване на взаимни учения и тренировки от съдружниците. Инициативата ще способства за възстановяване на подготовката и оперативната съгласуемост сред военновъздушните сили на страните-членки на НАТО.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР